Je bekijkt nu Op alle scholen ons verhaal vertellen

Op alle scholen ons verhaal vertellen

  • Bericht auteur:

Heel veel reacties heeft ze gehad op het krantenbericht dat ze voorzitter is geworden van Klas in de Kas. “Dat is natuurlijk hartstikke leuk”, zegt Marleen Moerman, “maar ik vind het vooral goed voor de naamsbekendheid van Klas in de Kas. Die kan echt nog veel beter.”

Naamsbekendheid helpt

Op dit moment verzorgt Klas in de Kas gastlessen op ongeveer de helft van de basisscholen in het Westland en nog een aantal scholen in de regio. “Zou het niet geweldig zijn als we uiteindelijk op alle basisscholen ons verhaal vertellen? Daarvoor is het wel wenselijk dat we er nog een paar vrijwilligers bij krijgen. Onze wervingsactie tijdens Kom in de Kas heeft veel reacties opgeleverd en ik hoop dat we de groep kunnen uitbreiden. Ik ben ook heel positief over de nieuwe lesmethode die we aan het ontwikkelen zijn. Die gaat ons vast ook helpen om ons doel te bereiken, maar voor mij begint het met naamsbekendheid. Als scholen je kennen dan komen ze naar je toe, als ondernemers je kennen dan is het niet zo ingewikkeld om af en toe geld te vragen voor projecten, zoals de nieuwe lessen. Daarvoor moeten we o.a. nog VR-brillen aanschaffen. Als ze je kennen dan werkt het allemaal wat makkelijker.”

Nog veel te doen

Voor Klas in de Kas is het fijn dat Marleen met beide benen in de tuinbouwsector staat. Ze heeft haar eigen bedrijf Bloombouquet op de veiling. Als ondernemer kan als ze geen ander beargumenteren waarom het zo belangrijk is dat kinderen al jong kunnen proeven aan de sector. “Ik zie het aan mijn eigen kinderen en hun vriend(inn)en. Via hen heb ik zelf ooit van Klas in de Kas gehoord.
Mijn kinderen hebben er lol in om af en toe de handen uit de mouwen te steken. Ze krijgen er energie van en ze leren veel. Ondertussen zijn ze ook best trots op hun moeder. Ik ben zelf elke dag weer trots om onderdeel te zijn van zo’n belangrijke sector. Daarom baal ik ervan dat we soms zo negatief worden afgeschilderd in de media.  Wat dat betreft is er nog veel te doen en zie ik mijn rol als voorzitter van Klas in de Kas ook als een kans om dat beeld te kantelen.