Zo werken wij

De gastles

De gastdocent geeft eerst algemene informatie over het Westland. Vervolgens wordt er iets verteld over de geschiedenis en de ontwikkeling van de glastuinbouw en daarna wat er tegenwoordig allemaal gebeurt in de kas. Hierbij wordt gebruik gemaakt van PowerPoint, dia’s, posters, biologische gewasbescherming, plantmateriaal, enz.

De gastles wordt afgerond met de uitleg van het veilsysteem. Met een digitale mini-veilingklok kan er ook echt geveild worden en voor de beste inkopers is er natuurlijk een verrassing.

De Rondleiding op bloemenveiling Royal FLoraHolland in Naaldwijk

De gastdocent kan een rondleiding bij Royal FloraHolland verzorgen. Deze begint meestal rond 8.30 uur omdat de leerlingen dan nog veel bedrijvigheid kunnen zien.Voordat een klas een bezoek brengt aan de bloemenveiling is het prettig als de leerlingen al weten hoe de veilingklok werkt. Tijdens een gastles wordt dit systeem uitgelegd.

Het gastbedrijf

Wanneer een school een tuinbouwbedrijf wil bezoeken, dan kan dit door Klas in de Kas worden verzorgd. Neem hiervoor contact op met één van onze teamleden of stuur een mailtje naar:
info@klasindekas.nl

Bekijk ook het ‘oude’ youtube-filmpje met toelichting op onze activiteiten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Als je op de hoogte wilt blijven van al ons laatste nieuws en onze aanstaande activiteiten is de nieuwsbrief ideaal voor jou.