Zo werken wij

Vrijwilligers met ervaring in de glastuinbouw verzorgen gastlessen in de klas, rondleidingen op de veiling FloraHolland en bezoeken aan tuinbouwbedrijven. Reserveringen hiervoor kunnen via WNTweb worden gemaakt. Alle kinderen krijgen na afloop de speciale editie van Ben de Westlandse Bij mee naar huis en alle klassen kunnen jaarlijks meedoen aan de Amarillys Challenge.

De gastdocent komt in de klas vertellen over de ontwikkeling van de glastuinbouw. Hierbij wordt gebruik gemaakt van PowerPoint en ondersteunend materiaal zoals voorbeelden van gewasbescherming en plantmateriaal. De gastles wordt afgerond met de uitleg van het veilsysteem. Met een digitale mini-veilingklok kan er ook echt geveild worden en voor de beste inkopers is er natuurlijk een verrassing.

Met deze kennis in het achterhoofd is een bezoek aan de veiling extra leuk. De rondleiding bij Royal FloraHolland begint om 8.30 uur, omdat de leerlingen dan nog veel bedrijvigheid kunnen zien.

Wanneer een school een tuinbouwbedrijf wil bezoeken, dan kan dit ook door ons worden verzorgd. Neem hiervoor contact op met één van onze teamleden of stuur een mailtje naar:
info@klasindekas.nl

Het filmpje geeft een indruk van onze activiteiten

Als je op de hoogte wilt blijven van al ons laatste nieuws en onze aanstaande activiteiten is de nieuwsbrief ideaal voor jou.