Historie

Hoe het begon

 

In februari 1982 is onze groep opgericht. Tijdens scholingsochtenden voor agrarische vrouwen (EVAV = Economische Vorming Agrarische Vrouwen) bleek er behoefte te bestaan aan een werkgroep Public Relations.

In 1988 werd aan enkele dames van onze werkgroep een snelcursus onderwijs gegeven door een docent van de PABO. Daarna kreeg de werkgroep de naam: ‘Infogroep Glastuinbouw Westland’. Sinds 2020 wordt de naam Klas in de Kas ook gebruikt als naam van de organisatie.

Knipselkrant

Eén van de allereerste activiteiten was de knipselkrant, samengesteld met artikelen over de nieuwste tuinbouwontwikkelingen en de historie. Deze werd elke 6 weken door de leden rondgebracht bij de basisscholen en de Westlandse bibliotheken.

Wat in 1982 met liefde voor de tuinbouw is begonnen, bestaat na al die jaren nog steeds en wordt met veel enthousiasme voortgezet door de vrijwilligers. Alleen de Knipselkrant is niet meer van deze tijd.

Als je op de hoogte wilt blijven van al ons laatste nieuws en onze aanstaande activiteiten is de nieuwsbrief ideaal voor jou.