Je bekijkt nu Schouders eronder en gáán

Schouders eronder en gáán

  • Bericht auteur:

Maak kennis met William en zijn lijfspreuk: ‘Westland, helemaal goud!’ Wij zijn heel blij met deze jonge hond en hopen dat meer jongeren zijn voorbeeld gaan volgen om als vrijwilliger aan te sluiten bij Klas in de Kas.

Genoeg te doen

William is geboren en getogen in een Westlands tuindersgezin. Zijn moeder is al jaren vrijwilliger. Volgens William hoef je echt geen meester of juf te zijn om van toegevoegde waarde te zijn als vrijwilliger bij Klas in de kas. Er zijn veel zaken die opgepakt kunnen en moeten worden, bijvoorbeeld aan de technische kant en daar komt zijn kennis goed van pas.

Na zijn opleiding Technische Bedrijfskunde is hij nu in het dagelijkse leven energiemanager in de tuinbouw. Alles over de snel veranderende energiemarkt en in groter verband ‘Duurzaamheid met een hoofdletter D’ hebben zijn belangstelling. In de komende tijd gaat hij in een projectgroep bij Klas in de Kas met dit onderwerp aan de slag.

Westlandse mentaliteit

Behalve vrijwilliger is William ook lid van de Tuinbouw Jongeren Westland (TJW), hét kennisplatform voor de jongere generatie geïnteresseerden in de Westlandse Tuinbouw. Ze organiseren o.a. ledenavonden, bedrijfsexcursies en natuurlijk als het kan een lekkere BBQ.

De Westlandse mentaliteit van ‘Gas is alles’, de saamhorigheid en het gevoel van ‘we benne samen één’ vindt-ie fantastisch en daarom ook heel belangrijk om op andere generaties over te dragen. Dat brengt ons weer bij Klas in de Kas. Ook daar is het ‘schouders eronder en gáán’!

Willen jullie nog meer van hem weten of heb je interesse om ook vrijwilliger te worden, mail dan naar info@klasindekas.nl.

Of lees de column die hij schreef voor Het Hele Westland