Je bekijkt nu Kinderen laten ruiken en proeven

Kinderen laten ruiken en proeven

  • Bericht auteur:

Via haar oudste zoon hoorde ze voor het eerst van Klas in de Kas. Als ouders weet je niet wat er wordt verteld. Reden voor haar om zich aan te melden als vrijwilliger. Marleen Moerman is namelijk van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen om kinderen enthousiast te maken voor de tuinbouwsector.

Vroeg beginnen

Marleen kwam als tuinderskind van jongst af aan al in de veiling. “Als je het ruikt en ziet, dan raak je bevlogen.” Nu heeft ze al vijfentwintig jaar een eigen bedrijf: Bloombouquet. Wekelijks maken ze daar tienduizenden boeketten die heel Europa overgaan. Haar tienerzoon Bart lijkt het voorbeeld van zijn moeder te volgen; voor en na schooltijd is hij vaak in het bedrijf te vinden. “Je kunt het bereiken met een stage, maar je komt alleen op het idee om stage te lopen als je al eerder aan het werken in de tuinbouwsector hebt geproefd. Ik heb nog geen idee of mijn drie kinderen later kiezen voor de tuinbouwsector. Dat maakt me ook niet zoveel uit. Ik vind het wel belangrijk dat ze er mee in aanraking komen. Daarom zet ik mij ook in als vrijwilliger, zodat meer kinderen kennis kunnen maken met het werk. ”

Ondernemers zien het belang ook

Marleen is van mening dat Klas in de Kas best wat bekender mag worden. Daarom heeft ze zich ingezet voor de speciale editie van Ben de Westlandse Bij voor Klas in de Kas. Alle ondernemers die ze benaderde om een bijdrage te leveren in de kosten deden direct mee. “Met deze speciale uitgave van Ben de Westlandse Bij vergroten we de bekendheid met ons werk en kunnen we de kinderen iets meegeven wat de ouders ongetwijfeld ook leuk vinden.”