Je bekijkt nu Interesse in techniek

Interesse in techniek

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als kind van een jaar of acht hielp Cees Thoen (op de foto in streepjesshirt) al mee in de tuin: “Kissies papieren, trillen en dieven van tomaten en later in de chrysanten”. Het heeft hem een blijvende interesse in de ontwikkeling van de tuinbouw opgeleverd. Niettemin werd hij na een technische opleiding schilder. Pas na zijn pensioen was er via vrijwilligerswerk weer ruimte om iets met de tuinbouw te doen. Vooral de technische, automatiseringskant van de tuinbouw intrigeert hem.

Voor Klas in de Kas heeft hij contact gelegd met het World Horti Center, omdat hier de laatste technische ontwikkelingen goed te zien zijn. Er is nu een aanbod in ontwikkeling voor kinderen uit groep 8, zodat zij voor hun schoolkeuze een breder beeld hebben van het werken in de tuinbouw.

Cees is sinds 2018 betrokken bij Klas in de Kas en heeft de scholen in Maassluis overgenomen van Ivonne Jansen. Hij vindt het lastig om zelf de scholen te benaderen, dus als er een beroep op hem wordt gedaan om elders een gastles te geven dan zegt hij geen nee. Binnenkort gaat hij bijvoorbeeld naar de Herman Broerenschool, waar hij voor het eerst een gastles geeft aan leerlingen uit het speciaal onderwijs. Zo’n uitdaging vindt hij geweldig leuk.

Geef een reactie