Je bekijkt nu “Ik ben van het uitdragen, het creatieve”

“Ik ben van het uitdragen, het creatieve”

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:1 Reactie

Annemiek Kouwenhoven maakte kennis met Klas in de Kas toen haar zoon in groep 7 zat, inmiddels zes jaar geleden. Na een jaartje meelopen nam ze de scholen in Wateringen en Kwintsheul over van haar voorganger Joke van der Lely. Het uitdragen van haar enthousiasme en kennis over de tuinbouw is haar op het lijf geschreven. “Ik ben van het uitdragen, het creatieve.”

Feeling hebben en houden belangrijk

Haar roots liggen in de tuinbouw. Haar ouders hadden een tomatenkwekerij en samen met haar man had ze een kwekerij in de teelt van paprika’s en daarna snij-anthuriums. Als lid van de Promotiecommissie zette zij zich in voor de pot – en snij-anthuriums. Via deze functie werkte ze mee aan vele evenementen om de anthurium onder de aandacht te brengen. Daarnaast gaf ze workshops bloemschikken en ze had ook en winkeltje aan huis. Dat allemaal met anthuriums. Op dit moment staat haar leven een beetje op z’n kop, omdat het bedrijf eind vorig jaar is verkocht. Annemiek vindt het belangrijk om feeling te houden met de tuinbouw, ook voor haar werk als vrijwilliger voor Klas in de Kas. Op dit moment kijkt ze uit naar een nieuwe uitdaging voor de toekomst.

Band opgebouwd met de scholen

In al die jaren heeft ze een goede band opgebouwd met ‘haar’ scholen. “Werken met kinderen vind ik leuk en het gaat mij goed af. Het is jammer dat door Corona het persoonlijke contact op een laag pitje staat. De amaryllisbol heb ik dit jaar bij één school aan de deur afgegeven.”

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Peter Hoogelander (Andreashof)

    Hallo Annemiek,

    Kunnen wij een datum voor je bezoek afspreken?

    Groet, Peter

Geef een reactie