Je bekijkt nu Groene liefde bij Kom in de Kas

Groene liefde bij Kom in de Kas

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

De 46e editie van Kom in de Kas staat in het teken van Groene Liefde. In het hele land openen glastuinbouwbedrijven hun kassen. In het Westland zijn dat dit jaar een negental bedrijven in Monster/Poeldijk aan de Van Ruyvenlaand, de Casembrootweg en de Waellandweg. De stand van Klas in de Kas is te vinden bij locatie nr. 2 aan de Waellandweg.

Tijdens Kom in de Kas zie je alles van de glastuinbouw en leer je de mensen kennen die hier met passie werken.

De nieuwste technieken in de glastuinbouw

De glastuinbouw innoveert constant. Zo kunnen de tuinders steeds duurzamer, sneller en beter te werk gaan om dagelijks de beste producten te kweken. Van bloemen tot groenten en fruit, voor elk product is er wel een slimme techniek te bedenken.

Slimme innovaties

Naast de technische snufjes in de glastuinbouw, zijn er nog veel meer innovaties die de sector optimaliseren en bijdragen aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Er wordt veel nagedacht over het circulair omgaan van onder andere stroom, water en afval.

Tradities die generaties meegaan

Veel bedrijven in de glastuinbouw gaan al jaren mee en zijn echte familiebedrijven. Dit zorgt dat van generatie op generatie tradities meegaan. Sommige tuinders werken al jarenlang met eigen telsystemen, speciale indelingen van de kassen en andere gewoontes. Benieuwd waarom ze het doen zoals ze het doen? Tijdens Kom in de Kas kun je al jouw vragen direct aan de tuinders vragen.

Geef een reactie