Je bekijkt nu Van ín de kas naar vóór de klas

Van ín de kas naar vóór de klas

 • Bericht auteur:
 • Bericht reacties:2 reacties

Voorzitter Carel van Wensen stelt zichzelf voor. Ik ben in 1943 geboren en getogen in het Westland.

Woonachtig in De Lier, getrouwd met Ina en we hebben twee kinderen en twee kleinkinderen.

Veertig jaar lang heb ik een tuinbouwbedrijf gehad in Naaldwijk. Wij teelden fresia’s, anjers en lelies. In 2005 hebben de buren ons bedrijf gekocht om zelf een groter en effectiever bedrijf te kunnen bouwen.

Daarna zijn we verhuisd naar De Lier. De plaats waar ik ben op gegroeid en de lagere tuinbouwschool heb bezocht. Daar heb ik ook veel met de jeugd opgetrokken bij de zondagsschool, CJV en jeugdkampen. Tijdens een bezoek aan Kom in de Kas in 2004 kwam de toenmalige voorzitster naar mij toe. “Jij kunt zo goed met kinderen overweg, wil jij niet ons team komen versterken?”, vroeg ze. Zodoende ben ik van ín de kas weer vóór de klas beland.

Kinderen iets meegeven over de tuinbouw vind ik bijzonder fijn werk om te doen. Na een jaar ben ik gevraagd om het stokje als voorzitter over te nemen. Met veel plezier doe ik dat, samen met de andere bestuursleden.

De laatste jaren krijgen de scholen die wij bezoeken een Amaryllis bol zodat zij in hun klas kunnen zien hoe vanuit een bol iets moois kan groeien en bloeien. Helaas kunnen we in deze Corona tijd niet op de scholen terecht. Hopelijk komt dit in het nieuwe jaar weer goed.

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Bertus

  Beste klas in de kas.

  Mijn naam is bertus van der steen.
  Ik zou graag in contact willen komen met Carel dit ivm een samenkomen van oud stafleden van CJV kampwerk Pernis.

  Zouden jullie mij in contact willen brengen met deze beste man.
  bertusvdsteen1983@gmail.com

  Dank

  1. Irmgard

   Uw bericht is doorgegeven aan Carel

Geef een reactie