Je bekijkt nu Tech Day Westland

Tech Day Westland

  • Bericht auteur:

Op zaterdag 13 januari 2024 wordt van 10:00 tot 17:00 uur in het World Horti Center het Tech Day Westland festival gehouden. De First Lego League (FLL) is een belangrijk onderdeel van het festival. Deze boeiende wereldwijde robotwedstrijd biedt leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs de mogelijkheid om zich te verdiepen in robotica en programmeren (www.firstlegoleague.nl). Aan de FLL Westland doen op 13 januari ongeveer 15 teams van 10 leerlingen aan de robotwedstrijd mee. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de deelnemers op latere leeftijd kiest voor een technische opleiding.

Doel van Tech Day Westland is om kinderen en volwassenen te interesseren voor techniek en technisch onderwijs. Een belangrijke issue omdat wij in Nederland te maken hebben met een ‘’schreeuwend tekort’’ aan technici. Belangrijk bij de keuze voor techniek is al jong zien en ervaren, er is al jaren grote belangstelling voor de FLL Westland wedstrijd. Een unieke kans voor bedrijven en organisaties om zich op de dag van de wedstrijd te laten zien.