Je bekijkt nu Gastlessen in een nieuw jasje

Gastlessen in een nieuw jasje

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

Meer interactie, variëteit en actualiteit. Dat is de insteek van de werkgroep die bezig is om de gastlessen te moderniseren. In de nieuwe opzet maken de leerlingen in vijf onderdelen kennis met het tuinbouwproces. Elk onderdeel heeft een eigen werkvorm. De komende periode gaan we die onderdelen testen, maar we lichten nu alvast een tipje van de sluier op.

 

Nieuwe opzet

Voor de totale gastles wordt 1,5 uur gereserveerd. De klas is verdeeld in 5 groepen. Alle benodigde lesmaterialen liggen klaar. De kinderen gebruiken daarnaast ook Chromebook. De groepen krijgen 10 minuten de tijd voor elk onderdeel. Daarna wordt er gewisseld.

 

 Tuinbouwgeschiedenis

Spelenderwijs kennismaken met de geschiedenis van de glastuinbouw door te kwartetten. Er zijn 36 kwartetkaarten, verdeeld over 9 thema’s.

 Teelt

Via een Kahoot Quiz komen de 5 elementen die een gewas nodig heeft om te groeien aan bod. Over elk onderdeel is er ook een verdiepende vraag, waarmee ook het thema duurzaamheid aan de orde komt.

 Techniek

Met behulp van instructiekaarten gaan leerlingen een druppelsysteem nabouwen of de functies van een schermdoek verkennen.

 Afzet

Het altijd populaire spel met de veilingklok blijft uiteraard deel uitmaken van de gastlessen. Hierdoor maken de leerlingen kennis met het veilingsysteem.

 Beroepen

Via Virtual Reality krijgen de leerlingen een levensecht beeld van het werk in de tuinbouw.

Help je mee?

Bij de ontwikkeling van de nieuwe gastlessen maken we gebruik van de expertise van o.a. WNTWeb, het Westlands Museum en – Historisch Archief, Kom in de Kas, PCPOW en Glastuinbouw Nederland.

De komende periode worden de verschillende onderdelen uitgetest. Wil je hieraan meewerken, stuur dan een mailtje naar info@klasindekas.nl 

Geef een reactie