Je bekijkt nu Het bruist nog steeds na 40 jaar

Het bruist nog steeds na 40 jaar

  • Bericht auteur:

Een vereniging die er na al die jaren nog steeds in slaagt basisschoolkinderen enthousiast te maken voor de tuinbouw. Een hele prestatie. Tijdens Kom in de Kas werden weer een aantal nieuwe vrijwilligers geworven en maar liefst 500 bezoekers vulden de prijsvraag in.

Ter gelegenheid van het jubileum werd penningmeester Marja van den Berg onlangs geportretteerd in ‘Op de pijp met’. Marja: “Er zijn veel minder tuinders en spelen in de kassen is er al lang niet meer bij. Daarom weten kinderen veel minder dan vroeger wat er in de kassen gebeurt. Daar vertellen wij over.”

Ook tijdens Kom in de Kas werd in een ruime stand bij kwekerij Nederpel Potplanten aandacht besteed aan het jubileum. Kinderen maakten de bezoekers enthousiast voor het spel met de veilingklok en een quiz over bloemennamen. De vrijwilligers vertelden hoe leuk en dankbaar het is om gastlessen op scholen te geven en rondleidingen te begeleiden bij tuinbouwbedrijven. Maar ook dat er achter de schermen genoeg te doen is, zoals het onderhouden van de website en het actueel houden van de lesstof. Dit alles onder het motto ‘niets moet, maar doe vooral waar je blij van wordt’.
Op die manier ontstaan steeds opnieuw ideeën en slaagt de vereniging erin zichzelf te blijven vernieuwen. 

De winnaars van de prijsvraag hebben inmiddels een pakket Westlandse producten mogen ontvangen.

 

Een vereniging die er na al die jaren nog steeds in slaagt basisschoolkinderen enthousiast te maken voor de tuinbouw. Een hele prestatie. Tijdens Kom in de Kas werden weer een aantal nieuwe vrijwilligers geworven en maar liefst 500 bezoekers vulden de prijsvraag in.

Ter gelegenheid van het jubileum werd penningmeester Marja van den Berg onlangs geportretteerd in ‘Op de pijp met’. Marja: “Er zijn veel minder tuinders en spelen in de kassen is er al lang niet meer bij. Daarom weten kinderen veel minder dan vroeger wat er in de kassen gebeurt. Daar vertellen wij over.”

Ook tijdens Kom in de Kas werd in een ruime stand bij kwekerij Nederpel Potplanten aandacht besteed aan het jubileum. Kinderen maakten de bezoekers enthousiast voor het spel met de veilingklok en een quiz over bloemennamen. De vrijwilligers vertelden hoe leuk en dankbaar het is om gastlessen op scholen te geven en rondleidingen te begeleiden bij tuinbouwbedrijven. Maar ook dat er achter de schermen genoeg te doen is, zoals het onderhouden van de website en het actueel houden van de lesstof. Dit alles onder het motto ‘niets moet, maar doe vooral waar je blij van wordt’.
Op die manier ontstaan steeds opnieuw ideeën en slaagt de vereniging erin zichzelf te blijven vernieuwen.