Je bekijkt nu Het was een top les

Het was een top les

  • Bericht auteur:

Het afgelopen schooljaar is proefgedraaid met de nieuwe interactieve gastlessen. Op 5 juni werd het seizoen afgesloten met een drietal lessen bij de Pieter van de Passschool en dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kinderen ervan vinden. Een leerling uit groep 6b maakte dit verslag:

“Ik vond het super leuk, we deden verschillende spellen en zo kon je meer te weten komen over de kassen en over hoe dat gaat.

We hadden ons groepje en om de tien minuten wisselde het. We begonnen met groente kopen. Voor een lage prijs had je: €1,20 en de speciale klok ging draaien. Als je een komkommer (of andere groentes)wou kopen voor €30 dan drukte je op de knop als het rode bolletje op de dertig stond. Het betekende dat als je zou drukken dat je hem kocht voor €30, maar als iemand anders je voor was dan had hij/zij de komkommer. Je had ook een kwartet, ook super leuk, en je kon er veel van leren. Bij spel drie had je een glazen bak/kas.En daarbij moest je kijken hoe de bovenkant van een kas eruit ziet en onderzoek doen en je had drie verschillende bovenkanten waar het licht erdoorheen kan, waar het een beetje te zien was en waar je het heel goed kan zien. En bij het vierde spel gingen we het hebben over beroepen met de juf die ons ging helpen en we hebben geleerd dat je een beroep zoals juf ook kan koppelen bij wat je kan doen in de kassen.

We hebben als laatste een Kahoot gedaan. Hij was heel leerzaam en ik heb ook nog iets geleerd, namelijk dat je een plantje kan zaaien op een kokosnoot en dat hij dan ook nog eens uitkomt!

We kregen als laatste nog een leuke strip over: De avonturen van Ben de Westlandse Bij. We kregen ook nog een briefje waar je een fietstocht mee kan maken en dan kan je langs alle kassen fietsen en de QR code scannen om meer te weten te komen over de kassen en alle planten.

Het was een top les!”

Lees ook wat de juffen van de Pieter van de Plasschool van de nieuwe gastles vinden: