Je bekijkt nu Kinderen over de gastles van Marja

Kinderen over de gastles van Marja

  • Bericht auteur:

Juf Mariska van de Bernadetteschool in Naaldwijk vroeg een paar kinderen om op te schrijven wat ze van de gastles van Marja van den Berg vonden. Altijd spannend om feedback te krijgen en verrassend om te lezen hoeveel de kinderen onthouden.

Evie: Ik vind het een leerzame les. Het was ook interessant. Ik wist er nog niet zo veel over. Ze kon goed uitleggen hoe de bloemen heten, hoe het werkt, over de warmte in de kas. En over de beestjes kon ze ook goed uitleggen. Het eind was het leukst, want toen gingen we een spelletje spelen. En we hebben een boekje gekregen. Ik vond het een leuke les.

Sem: Ik heb veel geleerd over planten en Westland en ik heb geleerd wat een plant nodig heeft om te groeien. Ze hebben zonlicht, water, CO2 en nog een paar dingen nodig. Wat ik het leukst vond, was het spelletje. Je moet kijken naar het bord en dan gaat er een puntje op klok draaien en je moet op de knop drukken als hij op het goede nummer staat. Een superleuke les!

Rosemarije: Ik vond de les heel leuk en dat komt omdat ik er nog niet zoveel van wist. Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd zoals dat ze planten op water laten groeien en dat ze water vanaf boven laten regenen maar dat ze ook water van onderaf laten sproeien. Ik vond het echt super leuk dat ze bij ons in de klas wilden komen. Het spel op het eind was ook echt heel leuk. Ik heb zonnebloem zaadjes gekregen en ik hoop dat ze goed groeien. Iedereen was blij met zijn prijsje. Heel leuk gemaakt. De presentatie had ook mooie foto’s en de foto’s pasten goed bij de plaatjes. Dit vond ik ervan doei.

Cas: Ik vond het heel interessant. Ik wist er een een beetje vanaf. De les was ook erg leuk met een mooie uitgebreide powerpoint presentatie en een leuk spel achteraf. Ook leer je verschillende dingen over de manieren en geschiedenis van de tuinbouw in het Westland. Je leert allemaal interessante feitjes over de glastuinbouw. Kortom heel erg leuk.

Jelle: Ik vond het een leuke en een interessante les. Het was lekker lang, en  ik heb veel informatie gekregen. Ik wist bijvoorbeeld nog niet hoe de planten water kregen. maar dat weet ik nu wel. En hoe het bij een bloemenveiling gaat weet ik nu ook. En aan het eind kreeg ik ook nog een prijsje, heel leuk en een leuk boekje. Ik vond het heel leuk en leerzaam. 

Milou: Ik heb nog geleerd dat de kassen ook schermen hebben die ze kunnen afdekken en dat ze beestjes gebruiken om andere beestjes op te eten. Marja kon het ook goed uitleggen en had leuke plaatjes. Ze had ook dingen meegenomen zoals steenwol en dan liet ze zien hoe ze het in de kas gebruiken.

Reda: Dat je eerst zag hoe de kas vroeger eruit zag en hoe de kassen van binnen eruit zag en dat de tomatenplant wel 14 m hoog groeit binnen een jaar en dat er beestjes zijn die niet de planten eten maar andere insecten eten de planten op maar die goeie insecten die eten de andere insecten en dat er een heel leuk spel was dat je prijzen winnen en dat het heel leerzaam was tijdens dat ik er niets van wist en dat er heel goed uitleg was gegeven werd en dat er veel uitgelegd werd over soorten planten.