Je bekijkt nu Leuk om met kinderen te werken

Leuk om met kinderen te werken

  • Bericht auteur:

Marja van den Berg uit Naaldwijk is in 2006 door Kees en Lenie Ruigrok gevraagd om kennis te maken met Klas in de Kas. Toen de jongste van haar vijf jongens ook naar school ging, kreeg ze meer tijd kreeg en wilde ze het wel proberen.

“Het lesgeven vond ik best wel spannend, maar tuinbouw lag mij wel. Mijn man is namelijk een geboren tuinder en ik hielp al heel wat jaren mee op de paprikakwekerij. Miep Groenewegen nam mij mee naar de Ouvertureschool om de sfeer van lesgeven te ervaren. Gelukkig was dit een vertrouwde omgeving want mijn kinderen zaten daar ook op school. Miep gaf de les en ik luisterde mee. Tot mijn grote verbazing zei ze daarna tegen mij: Jij kan de tweede les wel geven en als je nog vragen heb zit ik achterin. Daar stond ik dan ineens voor de klas. Het ging best goed en ik was meteen enthousiast.

Naarmate de drukte in het gezin en het bedrijf minder werd, groeide het aantal gastlessen dat ik gaf. Na een paar jaar ben ik ook penningmeester geworden. Het blijft nog steeds leuk om met kinderen te werken, ze reageren altijd spontaan en komen met leuke ideeën”.

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Klas in de Kas werd Marja geïnterviewd voor de rubriek Op de pijp met.. van Het Hele Westland.