Laatste nieuws

+ + + 12 april 2018 + + +
Uitslag en winnaars van de quiz/Kom in de Kas 2018
Heb je meegedaan? Zo had je het formulier in moeten vullen:
De winnaars zijn ook al bekend! Zij ontvingen een hele tas vol leuke dingen. Ze waren er erg blij mee!

+ + + 12 april 2018 + + +
Terugblik op Kom in de Kas 2018
Ben je er ook geweest, afgelopen zaterdag 7 of zondag 8 april? Heb je meegedaan aan onze quiz? Of ... heb je een leuke prijs gewonnen bij het klokspel?
Het was in elk geval gezellig druk! Veel kinderen kwamen een kijkje nemen bij onze stand in de schuur van Villa Gerbera in Honselersdijk.
Ben je niet geweest? Zonde, want het was hartstikke interessant!
Maar ... we hebben nog wat foto's. Dan kun je toch nog een indruk krijgen van het leuke weekend. Was je er wel? Kijk dan of je jezelf kunt terugvinden. Tot volgend jaar?


+ + + 20 maart 2018 + + +
Kom in de Kas 2018
Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 vindt de 41e editie van Kom in de Kas plaats. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas voor het publiek. In 22 regio’s verspreid over Nederland kun je gaan kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

Ook KlasindeKas is natuurlijk weer van de partij. Je kunt ons vinden bij Villa Gerbera in Honselersdijk op de Vijverberglaan 14. Kom je ook even kijken? Doe mee met onze quiz en win een leuke prijs! Graag tot dan!

+ + + 9 februari 2018 + + +
De Ouverture bezoekt de veiling!
Vanmorgen kregen de groepen 5 van de Ouverture uit Naaldwijk een rondleiding op Royal FloraHolland. Juf Mariëlle schreef ons:

'We zagen hoe de Valentijnsbloemen werden geveild. Allemaal rode en roze bloemen en planten. Met karretjes werden de bloemen en planten door de veiling gereden. Vanuit de koelcel, via de klok werd alles naar de koper gebracht. Het was een heel leerzame en leuke morgen.

Bekijk ook de foto's hieronder. Kun je jezelf vinden?+ + + 11 oktober 2017 + + +
Voorzitter Geeke de Bruijn neemt afscheid van Klas in de Kas met dik verdiende WestlandStek!
Dit artikel was te lezen in de krant:
WestlandStek voor vrijwilliger van Klas in de Kas
Geeke de Bruijn-Kuyvenhoven uit 's-Gravenzande heeft vanmiddag een WestlandStek uitgereikt gekregen. Wethouder Theo Duijvestijn reikte de Stek uit ter gelegenheid van haar afscheid van Klas in de Kas. Hier was zij ruim twintig jaar bestuurlijk actief, waarvan zestien jaar als voorzitter.

De Bruijn kreeg haar onderscheiding uitgereikt in De Bongaard in De Lier. Behalve voorzitter was zij ook het aanspreekpunt voor scholen uit Maasdijk en 's-Gravenzande. Daarbij gaf zij gastlessen en organiseerde zij verschillende bedrijfsbezoeken.
Klas in de Kas is een initiatief van de Infogroep Glastuinbouw Westland. Hiermee wordt de glastuinbouw onder de aandacht van basisschoolleerlingen in het Westland en Midden-Delfland onder de aandacht gebracht. Dit gebeurt onder meer door middel van bedrijfsbezoeken en gastlessen.
De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding die uitgereikt wordt aan mensen die zich minimaal 12,5 jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor de gemeente Westland.Met Geeke namen we afscheid van een bevlogen voorzitter; 16 jaar lang trok zij de kar. Samen met het enthousiaste team van Klas in de Kas maakten veel Westlandse kinderen kennis met alles wat er in en rond de kas gebeurt. In bescheiden kring vierden we de onderscheiding en namen we afscheid van Geeke als lid ons team.


+ + + september 2017 + + +
De vakantie is weer voorbij! Heb je een leuke vakantie gehad? We hopen van wel. De scholen zijn ook weer begonnen. Ook wij zijn weer van de partij!
Let maar goed op: misschien komen wij binnenkort wel bij jullie langs op school. Vraag het maar aan de juf of meester! Tot Ziens!

+ + + 26 april 2017 + + +
Oud-penningmeester Toos Verbeek geridderd
Onze oud-penningmeester, Toos Verbeek, ontvangt een koninklijke onderscheiding; ze is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Toos Verbeek-van der Knaap (Honselersdijk) was vanaf 1982 actief als vrijwilliger bij de Bartholomeusparochie Poeldijk. Verder is zij al 31 jaar vrijwilligster en penningmeester bij het project Klas in de Kas en sinds 2012 actief als planner en bijrijder op de Plusbus van Vitis Welzijn.Toos, van harte gefeliciteerd; je hebt het verdiend!