Laatste nieuws

+ + + juni 2020 + + +
Het leven is weer een beetje op gang gekomen. De meesten van jullie kunnen gelukkig weer naar school. Wij zijn al hard bezig met de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. Na de vakantie gaan we elkaar weer zien, als tenminste alles goed gaat ...
Meesters en juffen, let op jullie mailboxen. Vanaf het nieuwe schooljaar gaan we jullie informeren via een Nieuwsbrief. Mis 'm niet!

+ + + april 2020 + + +
Amarylliswedstrijd 2020 levert mooie plaatjes op
We hebben gelukkig nog wel de foto's van de Amarylliswedstrijd van dit jaar tegoed.
De kinderen van groep 6 van OBS De Vlieten in De Lier hebben zo goed voor hun amaryllis gezorgd, dat er maar liefst 11 bloemen in zijn gekomen. Meester Dan van der Lingen heeft de groei keurig bijgehouden. Deze klas is daarmee winnaar geworden van de fotowedstrijd, waar scholen aan mee konden doen. Carel van Wensveen gaf les op deze school.
Hun foto is zeker het bekijken waard:


Basisschool de Nieuweweg uit Poeldijk nam het heel serieus.
Juf Linda schreef ons het volgende:
De leerlingen hadden het idee om een foto te maken bij de doelenmuur van groep 6.
Het doel was om de bloem te laten bloeien. We hebben samen bedacht wat hier allemaal voor nodig was (zonlicht, zuurstof, water en voedingsstoffen) en de leerlingen hebben dit geknutseld.
Het resultaat:

ONDERTUSSEN...
Tjsa ... we waren volop bezig met de voorbereidingen voor weer een mooie stand op Kom in de Kas en toen kwam CORONA.
Scholen gingen dicht, allerlei evenementen werden afgelast en nog veel meer dingen werden stilgelegd!
Gelukkig hebben we de foto's van vorig jaar nog. Scroll maar eens naar beneden, dan kun je nog even nagenieten.
Volgend jaar zien we elkaar weer bij Kom in de Kas 2021, OK?

+ + + februari 2020 + + +
Te gast bij Esperit Plants
Basisschool De Driemaster bracht een zeer interessant bezoek aan Esperit Plants. Yoram Westhoff van dit bedrijf vertelde alles over de planten, die er geteeld worden. Er werden plantjes gepoot. Een mooie sierpot kwam er om; de kinderen mocht alles bekijken en zelf doen. Hartelijk bedank Yoram en Esperit Plants; de kinderen hebben genoten!
Dit is duidelijk te zien op onderstaande foto's!+ + + februari 2020 + + +
Nieuw logo Kom in de Kas onthuld
In het weekend van 4 en 5 april openen ruim tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en potplantenkwekers, verspreid over heel Nederland, de deuren van de kassen. Ze laten vol trots zien wat voor mooie producten ze telen en hoe ze dit doen. Ook wij zijn van de partij!
Lees hier binnenkort meer!

+ + + april 2019 + + +
Winnaars Kom in de Kas - quiz ontvangen prijs
Bij onze quiz moest je de juiste naam bij de bloem noemen. Er deden heel veel kinderen mee met de wedstrijd; het waren er in het totaal wel meer dan 500! Uit alle goede ingevulde lijstjes hebben we twee winnaars getrokken; één voor de zaterdag en één voor de zondag.
Onderstaand zie je de gelukkige prijswinnaars:


+ + + april 2019 + + +
Kom in de Kas 2019 in foto's
Kom in de Kas werd ook dit jaar druk bezocht. Op 6 en 7 april stonden we bij Arend Roses in Maasland. Heb je ons ook gezien? Heb je soms meegedaan met de quiz? Onze stand was versierd met mooie werkstukken van de scholen. We danken onze sponsors, die mede mogelijk maakten, dat we er konden staan. Onderstaand vinden jullie Kom in de Kas in foto's:

+ + + april 2019 + + +
Winnaars Amarylliswedstrijd 2019 bekend!
Hebben jullie ook zo'n mooie Amaryllis voor in de klas gehad? We beloofden jullie een prijs voor de leukste foto! Hierop hebben we een aantal mooie inzendingen gehad.
Onderstaand zien jullie de 2 winnende foto's van de Jozefschool uit Hoek van Holland (links) en daarnaast de mooie foto van De Achtsprong uit De Lier!


De Montessorischool uit Naaldwijk stuurde ons als eerste het plaatje; een prima foto!